Как се сменя крушка на фар на Рено

Публикувано на 09 октомври 2008 от Ицката в Автомобилизъм, Забава
Етикети:

Някой от вас случайно да е притежател на автомобил с марка Рено? Да? А налагало ли ви се е да сменяте крушка на фар? Не?

Дори и да не отговаряте на по-горните изисквания, погледнете клипчето, един приятел ми го прати днес. Показно как се сменят крушките на Рено Меган.

П.П. Французите къртят просто :-D

Нямате Adobe® Flash Player. Изтегли Flash Player

 1. Мъро казва:

  Това наистина е ужасно. Май-май става ясно какво имат предвид хората под "французите не могат да правят коли"… :)

 2. Да ти кажа, на Ситроен Ксара крушките на фаровете за мъгла – само в Автомотор. Струва майка си и баща си, навсичкото отгоре при тях и цената на крушките е двойна та почти четворна. Фаровете са така завряни на кучето в гъза, че се сваля цялата броня. Откъм двигателя няма достъп, отдолу на бронята има кора. Единсвеният вариант е с разглабяне на половината кола.

 3. Ицката казва:

  Абе изглежда това е тенденция при повечето производители. Искат да наблъскат големи двигатели и още куп други неща в колкото се може по-малки автомобили. Или пък се прави умишлено, т.е. един вид по този начин си зависим и за всяко нещо бегаш до сервиза и си плащаш като пич.

  Нямам наблюдение над френски автомобили. Майка ми си взе преди половин година Пежо 206 Седан, та предстои да я поразуча.

  При Ауди А4 например, за да смениш агренажен ремък, трябва да свалиш бронята и радиатора, за да стигнеш дотам. Затова по сервизите искат по 120+ лева за тази операция. А при следващия модел след мойта (A4 B6) положението е още по-сложно – освен горните две има още един куп неща за сваляне. Представям си в най-новите модели за какво иде реч :-) .

  Ама това все пак са едни ремъци, които се сменят на 50-60’000км – един сериозен пробег. Но 45+ минути за една крушка? Бах.. :-D

 4. Georgi казва:

  Искам да питам ако може да ми покажете снимки за ауди а4 95-96 година как да сменя крушките на фаровете ако може ясно обяснени снимки Благодаря предварително!

 5. Ицката казва:

  Потърси във форума на Ауди:
  http://www.audibg.com/

 6. Kingmike казва:

  Крушките на фаровете на Opel Zafira B се сменят по същия начин като на мегана! :( тъпо , но факт!

 7. Mario казва:

  само едно искам да кажа- крушките не карат колата, нито пък я правят по комфортна!!! пък и това не е нещо като например да спукаш гума и да трябва да го сменяваш по път за да е супер лесно за смяна, е да- неудобно е, но не е спешно и не е болка за умиране, а защо в клипа не показаха резервната гума на Голфа- тя е като на колело :D:D:D:D

 8. Ицката казва:

  Е, това си е стандартна гума тип „патерица“. Идеята е с нейна помощ да се добереш до най-близката гумаджииница, за да ти оправят спуканата гума. Предполага се, че през това време няма да караш със 100км/ч :)

  Да, отстрани верно малко смешно изглежда, но пък заема значително по-малко място ;)